Ihana helmikuu on täällä. Helmikuussa juhlitaan Runebergiä, ystäviä ja laskiaista. Näihin kaikkiin kuuluu monella eri tapaa herkuttelu ja jopa nimikkoleivokset. Täällä blogissa keskitytään laskiaiseen ja pulkkamäkeen. Yritin miettiä jotain helppoa ja ruokaisaa evästä pulkkamäkeen tai sitten ihan ruokaisaksi välipalaksi. Evään pitäisi olla juuri sellaista, mikä sopisi myös perheen pienille mäenlaskijoille.

Pizzahan maistuu lähes kaikille ja jokaisella on siihen omat suosikkitäytteet. Niinpä ryhdyin pitsaevään leivontaan. Minä tein pitsoista ruokaisia pitsakampoja, joissa makuina on meidän perheen suosikki eli kinkkupizza. Täytteenä on yrttinen tomaattikastike, palvikinkku ja mozzarella-juusto. Näissä on sekin hyvä, että ne maistuvat lämpiminä ja jäähtyneinä. Näillä eväillä pärjää varmasti.

Pitsakammat valmistat helposti ja nopeasti, koska taikinan löydät helposti kaupan pakastealtaasta. Käytin pitsakampoihin Myllyn Parhaan Torttutaikinalevyjä, joten myös joulusta jääneet torttutaikinalevyt voit hyödyntää näihin helmikuun herkkuihin. Pakastetut torttutaikinalevyt ovat hyvin irtonaisia, joten voit tehdä helposti pienemmän tai suuremman määrän pitsakampoja – ihan tarpeen mukaan. Voit myös käyttää Myllyn Parhaan Lehti- tai Voitaikinaa.

Ainekset annosta

Täyte
1
dl
yrttistä tomaattikastiketta
100
g
palvikinkkusiivuja
100
g
mozzarella-juustoraastetta
Voiteluun
1
kananmuna
kuivattua oreganoa

Ohje

  1. Ota torttutaikinapaketista viisi torttutaikinalevyä huoneenlämpöön noin 15-30 minuuttia ennen leipomista. Levitä torttulevyt leivinpaperin päälle. Kun torttukinalevyt ovat sulaneet kauli ne hieman ohuemmiksi. 
  2. Pilko palvikinkkusiivut pieniksi paloiksi. Levitä levyn keskelle ensin tomaattikastiketta. Ripottele päälle kinkkupaloja ja mozzarella-juustoraastetta. 
  3. Kostuta hieman torttulevyjen toista pitkää sivua, jotta saat liitoskohdasta mahdollisimman tiiviin. Nosta pitkät sivut päällekkäin ja purista liitos hyvin kiinni. Leikkaa jokainen tanko kahteen yhtä suureen osaan. Leikkaa lopuksi jokaiseen palaan vielä kolme viiltoa. Voitele jokainen pitsakampa kananmunalla ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa noin 13 minuutin ajan, kunnes pitsakammat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki! Käytin näihin pitsakampoihin kaupassa valmiina myytävää yrttistä tomaattikastiketta. Voit käyttää näihin myös itse keitettyä tomaattikastiketta. 

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.