Rukiiset Kana-feta-sydämet

Rukiiset Kana-feta-sydämet

Tee rukiisia suolaisia keksejä Halloween-juhliin tai ystävänpäiväksi. Keksit voivat olla otettu sydänmuotilla, mutta myös Halloween-teemaan sopivat muotit käyvät. Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa. Kanan tilalla voi käyttää savulohta, kinkkua tai jauhelihaa. Yksi Rukiinen sydän sisältää 105 kcal.

25 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
300gmaustamattomia broilerin- tai kalkkunanfileesuikaleita
dlsilputtua purjosipulia
1pspakastepinaattia (150 g)
1rklrypsiöljyä
1tlyrttisuolaa
tlrouhittua roseepippuria
½dlsilputtua tuoretta basilikaa
200gkevyt fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
150gvoimakkaanmakuista juustoraastetta

Valmistusohje

Kauli ruistaikina ohueksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valmista täyte. Paista fileesuikaleet hienonnetun purjosipulin kanssa. Lisää sulatettu ja valutettu pinaatti ja mausta. Sekoita murennettu fetajuusto joukkoon. Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Käytä pohjiksi Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa. Ota taikinalevyistä sydänmuotilla kuvioita (ilman kaulintaa) ja täytä kuten edellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)