Gourmet Burgerit

Gourmet Burgerit
  • Cooking with Kasmirin toisen tuotantokauden kuudennessa jaksossa vierailee Eero Ettala, katso video ohjeen alta!
8 hampurilaista
Briossitaikina:
7munaa
80gsokeria
150gValio Täysmaitoa
15ghiivaa
700gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
200gsuolatonta voita
20gsuolaa
Voiteluun:
maitoa
muna
Pihvit:
500gentrecotea
500ghärän rintaa
500ghärän sisäpaistia
Punasipulihilloke:
3isoa punasipulia
tilkka punaviiniä
tilkka punaviinietikkaa
ripaus sokeria
Portobellosienitäyte:
1rsporobellosieniä (iso rasia)
nokare Valio Voita
tilkka tryffeliöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi:
170gValio Aura-juustoa viipaloituna
Gruyere-juustoa (mitä vanhempi, sen parempi)
rucolaa
French's sinappia

Valmistusohje

Briossitaikina: 1. Sekoita monitoimikoneessa kananmunat, maito, sokeri ja kuivahiiva. Jatka kunnes sokeri on sulanut kokonaan seokseen. 2. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. 3. Lisää kuivat aineet seokseen vähän kerrallaan ja sekoita rauhallisesti, kunnes taikina muistuttaa paksua kakkutaikinaa. 4. Nosta sekoitusvauhtia saadaksesi taikina kiinteämmäksi. 5. Lisää taikinaan voi. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (noin 20-25 minuuttia). 6. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä kelmulla ja laita se jääkaappiin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on jämäkkä muttei tahmea. 7. Jäähdyttäminen helpottaa taikinan työstämistä. 8. Muotoile pellille taikinasta kahdeksan noin kymmenen gramman kokoista palloa ja peitä ne kelmulla. 9. Nostata palloja noin kaksi tuntia, kunnes niiden koko on tuplaantunut. 10. Voitele kohonneet sämpylät muna-maitoseoksella. 11. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Pihvit: Jauha lihat lihamyllyllä. Muotoile niistä noin 200 gramman kokoisia pihvejä.

Täytteet:
Punasipulihilloke: Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi sipulit pannulla punaviinin, punaviinietikan ja sokerin kanssa.
Portobellosienitäyte: 1. Viipaloi portobellosienet ja paista pannulla voissa, kunnes niissä on hyvä väri.  2. Mausta sienet suolalla ja tryffeliöljyllä. Kokoa hampurilaiset.

Resepti:
Kasmir

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)