Ainekset 8 hampurilaista annosta

Briossitaikina:
7
munaa
80
g
sokeria
150
g
täysmaitoa
15
g
hiivaa
200
g
suolatonta voita
20
g
suolaa
Voiteluun:
maitoa
muna
Pihvit:
500
g
entrecotea
500
g
härän rintaa
500
g
härän sisäpaistia
Punasipulihilloke:
3
isoa punasipulia
tilkka punaviiniä
tilkka punaviinietikkaa
ripaus sokeria
Portobellosienitäyte:
1
rs
portobellosieniä (iso rasia)
nokare voita
tilkka tryffeliöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi:
170
g
sinihomejuustoa viipaloituna
Gruyere-juustoa (mitä vanhempi, sen parempi)
rucolaa
French's sinappia

Ohje

Briossitaikina:

  1. Sekoita monitoimikoneessa kananmunat, maito, sokeri ja kuivahiiva. Jatka kunnes sokeri on sulanut kokonaan seokseen.

  2.  Sekoita loput kuivat aineet keskenään.

  3.  Lisää kuivat aineet seokseen vähän kerrallaan ja sekoita rauhallisesti, kunnes taikina muistuttaa paksua kakkutaikinaa.

  4.  Nosta sekoitusvauhtia saadaksesi taikina kiinteämmäksi.

  5.  Lisää taikinaan voi. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (noin 20-25 minuuttia).

  6.  Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä kelmulla ja laita se jääkaappiin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on jämäkkä muttei tahmea.

  7.  Jäähdyttäminen helpottaa taikinan työstämistä.

  8.  Muotoile pellille taikinasta kahdeksan noin kymmenen gramman kokoista palloa ja peitä ne kelmulla.

  9.  Nostata palloja noin kaksi tuntia, kunnes niiden koko on tuplaantunut.

  10.  Voitele kohonneet sämpylät muna-maitoseoksella.

  11.  Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Pihvit:

  1. Jauha lihat lihamyllyllä. Muotoile niistä kahdeksan noin 200 gramman kokoista pihviä.

Täytteet:
Punasipulihilloke:

  1. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi sipulit pannulla punaviinin, punaviinietikan ja sokerin kanssa.

Portobellosienitäyte:

  1. Viipaloi portobellosienet ja paista pannulla voissa, kunnes niissä on hyvä väri. 

  2. Mausta sienet suolalla ja tryffeliöljyllä.

 

Kokoa hampurilaiset.

Resepti:
Kasmir

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.