Suolaiset letturullat ja makea lettukakku

Jauheliha-ilmakuivattu kinkku-täytteiset letturullat

Helmikuussa on mukava herkutella erilaisilla letuilla, ja päätinkin tehdä appelsiinin makuisen lettukakun sekä suolaisina versioina jauheliha-ilmakuivattu kinkku-täytteisiä ohukaisia.

Litran lettutaikinasta sai tehtyä lettukakun sekä seitsemän pulleaa tai kahdeksan ohuempaa täytettyä lettua. Jos teet vain toisen, puolita taikinan ohje.

Lettutaikina

4 munaa
Litra kevytmaitoa
5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
2 tl suolaa
50g sulatettua voita

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon maito. Kaada joukkoon jauhot ja suola ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada vielä joukkoon sulatettu jäähtynyt voi. Anna turvota puolisen tuntia ja paista isoiksi letuiksi paistinpannulla.

Tee sillä välin täytteet.

Jauheliha-ilmakuivattu kinkku-täyte

1 sipuli
1 pieni paprika
400g jauhelihaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 dl säilykemaissia
200g pekonisipulituorejuustoa
1,5 dl sipulikermaa
1,5rkl jauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa 
juustoraastetta

Silppua sipuli ja paprika pieniksi ja kuullota pehmeiksi öljyssä pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan. Silppua sillä välin ilmakuivattu kinkku. Kun jauheliha on kypsää, lisää joukkoon kinkku, maissi, tuorejuusto, kerma ja maun mukaan mustapippuria ja suolaa. Siivilöi jauhot vielä mukaan ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua viitisen minuuttia.

Levitä sillä välin 7-8 lettua leivinpaperoiduille pelleille ja lusikoi täytettä letuille. Kääri rullalle ja ripottele päälle juustoraastetta. 

Laita uuniin 200 asteeseen 5-8minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. Nauti raikkaan salaatin kera!

Jauheliha-ilmakuivattu kinkku-täytteiset rullat

Appelsiinitäytteinen lettukakku

5dl kuohukermaa
400g appelsiinirahkaa
150g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
appelsiineja

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahkat, sokerit ja marmeladi. Vatkaa tasaiseksi. Kuori kaksi appelsiinia ja pilko pieniksi paloiksi.

Ota esille loput letut.

Aloita lettukakun täyttäminen.

Alimmaiseksi lettu ja aina päälle täytettä ja appelsiinin paloja. Jatka näin kunnes kaikki täyte on käytetty. Päällimäiseksi tulee lettu ja koristeeksi appelsiinin siivuja ja raastettua appelsiinin kuorta(pese appelsiini hyvin ennen raastamista).

Kakku maistui raikkaalta, ja toi mieleen hieman lapsuudessa syödyn appelsiiniriisin!

Appelsiinitäytteinen lettukakku

Appelsiinitäytteinen lettukakku

Mukavaa ja aurinkoista lopputalvea!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.