Baskimaassa pieniä suupalan tai kahden kokoisia päällystettyjä leipiä kutsutaan pintxoiksi. Näyttävää ja juhlallista tarjottavaa tekee arkisistakin raaka-aineista. Pintxot on helppo esivalmistella etukäteen ja koota nopeasti ennen tarjoilua.

Ainekset 10 hlö annosta

Tomaattitapenade:
0,1
kg
kalamataoliivi, kivetön
0,05
kg
aurinkokuivattu tomaatti öljyssä
0,5
kg
pihvitomaatti
0,2
kg
feta- tai salaattijuusto, laktoositon
0,05
kg
basilika, tuore
varrastikut
mustapippuria
oliiviöljyä
rucolanversot

Ohje

  1. Murskaa oliivit ja tomaatit öljyineen karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Puolita pihvitomaatit ja leikkaa noin 3-4 mm:n viipaleiksi. Leikkaa salaattijuusto ohuiksi viipaleiksi tai murskaa karkeaksi tahnaksi.
  2. Kokoa tomaattiviipaleet ja juusto kerroksiksi.
  3. Viipaloi ja paahda patonkiviipaleet kevyesti ja sivele pinta oliivi-tomaattitapenadella.
  4. Nosta tomaatti-juustoasetelmat patonkiviipaleiden päälle ja kiinnitä varrastikuilla.
  5. Viimeistele mustapippurilla, oliiviöljyllä ja rucolanversoilla.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.