Baskimaassa pieniä suupalan tai kahden kokoisia päällystettyjä leipiä kutsutaan pintxoiksi. Näyttävää ja juhlallista tarjottavaa tekee arkisistakin raaka-aineista. Pintxot on helppo esivalmistella etukäteen ja koota nopeasti ennen tarjoilua.
Murskaa oliivit ja tomaatit öljyineen karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Puolita pihvitomaatit ja leikkaa noin 3-4 mm:n viipaleiksi. Leikkaa salaattijuusto ohuiksi viipaleiksi tai murskaa karkeaksi tahnaksi.
Kokoa tomaattiviipaleet ja juusto kerroksiksi.
Viipaloi ja paahda patonkiviipaleet kevyesti ja sivele pinta oliivi-tomaattitapenadella.
Nosta tomaatti-juustoasetelmat patonkiviipaleiden päälle ja kiinnitä varrastikuilla.
Viimeistele mustapippurilla, oliiviöljyllä ja rucolanversoilla.
Kommentteja ja keskustelua