Thai Kanaburgeri ja asian slaw

Thai-kanaburger ja aasialainen slaw

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
30 min

Broilerin jauheliha tai kauniimmin ilmaisten kananpojan jauheliha on lempeän makunsa ja vähärasvaisuutensa vuoksi paras mahdollinen raaka-aine thai-hampurilaispihveille. Oheisessa ohjeessa maustaminen on säädetty maltilliseksi, joten jos haluat tulisempaa, lisää taikinan sekaan ruokalusikallinen tai kaksi srirachaa tai vastaavaa chilikastiketta. Sämpylöiden väliin burgerpihvien seuraksi tehdään isosti maistuva kaalisalaatti, joka toimii hienosti kaikenlaisten aasialaisittain maustettujen liha- ja kalaruokien kaverina.

Ainekset 10 hlö annosta

1
kg
broilerin jauheliha
0,1
kg
kevätsipuli
2
limen kuori raastettu
2
jalapeno hienonnettu
0,01
kg
valkosipulinkynsi hienonnettu
0,05
kg
maapähkinävoita
0,02
kg
hienonnettu tuore korianteria
0,02
kg
hienonnettua tuoretta minttua
0,02
kg
raastettua inkivääriä
suolaa ja mustapippuria
1
dl
majoneesia
3
rkl
srirachaa
Aasialainen slaw & chili-maapähkinävoikastike
0,3
kg
valkokaali erittäin ohueksi suikaloitu
0,2
kg
punakaali erittäin ohueksi suikaloitu
0,1
kg
kevätsipuli hienonnettu
0,05
kg
korianteri hienonnettu (myös varret)
0,025
kg
minttu hienonnettu (vain lehdet)
0,15
kg
maapähkinävoita
0,05
kg
tummaa sokeria
0,03
kg
Sriracha tai muu chilikastike
0,05
l
kasvisöljy
0,03
l
riisietikkaa
0,02
l
soijakastiketta
0,015
l
kalakastike
0,02
kg
raastettua inkivääriä
suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Yhdistä kaikki ainekset (paitsi majoneesi, sriracha ja sämpylät) isossa kulhossa.
  2. Muotoile taikinasta 10 pihviä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pihvit 180-asteisessa uunissa kypsiksi ja pinnaltaan kauniin ruskeiksi, noin 12-15 minuuttia.
  3. Sekoita yhteen majoneesi ja sriracha. Lämmitä briossisämpylät uunissa ja voitele leikkauspinnoille srirachamajoneesia. Laita sämpylöiden väliin pihvit ja kaalisalaatti. Tarjoa heti.

Aasialainen slaw & chili-maapähkinävoikastike

  1. Sekoita kaalit, kevätsipuli, korianteri ja minttu isossa kulhossa.
  2. Yhdistä loput ainekset toisessa kulhossa kastikkeeksi. Jos kastike tuntuu liian tiiviiltä, lisää sekaan pari ruokalusikallista vettä.
  3. Sekoita kastike huolellisesti suikaloidun kaalin sekaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.