Leipätaikinoista voidaan helposti valmistaa juuri oman näköisiä leipä tai sämpylöitä. Tuunaa leipiä näppärästi hieman näyttävämpään ulkoasuun sujauttamalla vuoan pohjalle siemeniä, pähkinöitä tai kuivattuja viikunoita.

Ainekset annosta

Ohje

  1. Sulata taikina.
  2. Voitele alumiinivuoka ja ripottele siemeniä, pähkinöitä tai kuivattuja viikunoita vuoan pohjalle.
  3. Asettele taikina vuokaan ja kohota nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan.
  4. Paista leipä vuoassa 200–215 asteen lämmössä 20–25 minuuttia. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Kumoa hieman jäähtynyt leipä vuoasta.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.