Myllyn Paras Voitaikinasta tai Rukiinen Kermaviilitaikinasta saat maistuvan sesongin piiraan. Täytä syksyinen piiras esimerkiksi sienillä sekä savuporoleikkeellä.

Ainekset 1/1 GN-vuoka annosta

+ taikinaa koristenauhoihin
Täyte:
500
g
jauhettua / palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
300
g
suppilovahveroita tai muita sieniä ryöpättynä
300
g
sipulia kuutioina
200
g
puolukoita tai karpaloita
300
g
mozzarella tai polar tms. juustoraastetta
400
g
ruokacremeä tai kermaa (4 dl), laktoositon
400
g
munamassaa (6 munaa)
persiljaa
kirveliä
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
(suolaa)

Ohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista jauhettu tai suikaloitu liha, sienet, sekä sipuli. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita siihen kaikki muut ainekset sekaan. Painele taikina voidellun 1/1 GN-vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.

Voit tehdä halutessasi taikinasta koristenauhoilla ristikon tai jouluisia kuvioita piirakan päälle. Paista 180-190 -asteisessa kiertoilmauunissa 20-30 min, kunnes piiras on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Mikäli paistat arinauunissa, lämpötila voi olla 200 astetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.