Leivo maistuva saaristolaisleipä, jonka valmistat Kurpitsansiemen-sekaleipätaikinasta. Leivän pinnalle levitetään siirappia, jolla saadaan perinteinen herkullinen maku. 

Ohje

  1. Sulata taikina ja kauli se soikeaksi levyksi. Levitä siirappia tasaisesti taikinan pinnalle, mutta ei aivan reunoille asti. Rullaa taikina pidemmästä sivusta toiseen.
  2. Kohota nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa 1-1,5 tunnin ajan. Kosteutuksen jälkeen voitele vielä siirapilla.
  3. Paista leipää 200-215 asteen lämmössä 20-25 minuuttia. Avaa höyrypelti viimeisten minuuttien ajaksi.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.