Briteillä on nerokkaana tapana ruskistaa perunalohkot salaattiin, mikä antaa vanhalle kestosuosikille kokonaan oman jengansa

Ainekset 10 hlö annosta

0,8
kg
peruna, keitetty ja jäähdytetty
rypsiöljy paistamiseen
0,2
kg
täysmajoneesia
0,03
kg
Dijonin sinappia (kokojyvä)
0,025
l
siideriviinietikka (tai valkoviinietikka)
suolaa ja mustapippuria
Marinoitu sipuli:
0,3
kg
punasipulisuikale
0,05
l
oliiviöljyä
0,05
l
siideriviinietikka (tai valkoviinietikka)
0,025
kg
sokeria
suola ja mustapippuri
Lisäksi:
8
kpl
retiisi viipaloituna
perunalastuja

Ohje

1. Ruskista perunat rypsiöljyssä ja jäähdytä.

2. Sekoita majoneesi, sinappi ja etikka perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna vetäytyä kylmässä 1-2 tuntia.

3. Sekoita marinoidun sipulin ainekset pienessä kulhossa ja anna maustua kylmässä mieluiten yön yli.

4. Leikkaa oliivileipä viipaleiksi ja paahda pinnat kevyesti kuivalla pannulla tai salamanterissa.

5. Kokoa perunasalaatti leipäviipaleiden päälle. Valuta sipulit ja nostele salaatin pinnalle.

6. Viimeistele jäävedessä liotetuilla retiisiviipaleilla ja perunalastuilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.