Kurpitsansiemen-sekaleipätaikinasta leivot helposti juuri oman näköisiä leipiä tai sämpylöitä. Kurpitsansiemenet leivän pinnalla tuovat mukavaa rapsakkuutta suutuntumaan.

Ohje

  1. Sulata taikina ja muotoile se pyöreäksi leiväksi.
  2. Kohota leipää nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan.
  3. Jaa leipä tangon tai kepin avulla kahdeksaan osaan. Siivilöi tai ripottele jauhoja leivän pinnalle.
  4. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Viiden minuutin kuluttua pudota lämpö 175 asteeseen. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Murretun leivän paistoaika on 20–25 minuuttia.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.