Nämä harkulliset leivokset maistuvat tiramisulle ja ovat mainiota tarjottavaa esimerkiksi kokousvieraille! Lehtevän taikinan leivot Voitaikinalevystä. 

Ainekset 24:lle annosta

Väliin:
250
g
mansikka-vadelmasurvosta tai hilloa
Täytevaahto:
5
dl
(500 g) kuohukermaa, laktoositon
3-4
rkl
fariinisokeria tai tummaa muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
250
g
mascarpone-tuorejuustoa, laktoositon
250
g
sitruunarahkaa
0,5
dl
espressokahvia
n. 3
rkl
manteli- tai kermalikööriä
(tai muutama tippa manteliesanssia)
Kuorrute:
n. 150
g
mansikanmakuista tomusokeria
1-2
rkl
mansikkamehua tai vettä

Ohje

  1. Ota kohmeisesta taikinasta isohkolla sydänmuotilla sydämiä.
  2. Paista lehteviksi 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10 minuuttia.
  3. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
  4. Lisää huoneenlämpöinen, hieman pehmennyt tuorejuusto ja rahka. Mausta vahvalla kahvilla ja liköörillä.
  5. Halkaise sydämet. Pursota päällyspaloille kuorruteraitoja ja koristele haluamallasi tavalla.
  6. Levitä aluspaloille ohut kerros mansikka-vadelmahilloa ja sen päälle reilusti tiramisu-täytevaahtoa. Nosta kuorrutettu päällyspala paikoilleen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.