Onhan poro omaa luokkaansa, ellei jopa parasta! Savuporo-rieskakakku saa innoituksensa amerikkaisesta Boston-kakusta. Kakun viimeistelyssä ei näpräillä vaan homma selvitetään sekunneissa kuivatuilla marjoilla ja kourallisella miniyrttejä.

Ainekset 10 hlö annosta

0,15
kg
kylmäsavupororouhe
0,2
kg
ranskankerma, laktoositon
0,1
kg
västerbotten-juusto raastettuna (laktoositon)
0,2
g
maustamaton tuorejuusto, laktoositon
1
dl
kerma, laktoositon
3
kpl
liivatelehti, liotettuna
1
rkl
hienonnettu rosmariini
1
rkl
hienonnettu persilja
mustapippuria
Lisäksi:
pakastekuivattua puolukkaa
miniyrttejä

Ohje

  1.  Varaa suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Vuoraa astia tuorekelmulla.
  2. Sekoita pororouhe, ranskankerma, juustoraaste ja tuorejuusto keskenään.
  3. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää mukaan hienonnetut yrtit ja ripaus mustapippuria.
  4. Levitä noin kolmasosa poro-juustoseoksesta vuoan pohjalle. Laita kaurarieskat työtasolle ja sivele rieskat lopulla poro-juustoseoksella. Kääri rieskat rullalle aloittaen kapeasta reunasta. Leikkaa rullat kolmeen osaan ja painele palat tiiviisti vuokaan juustoseoksen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä 2-3 tuntia tai mieluiten yön yli.
  5. Nosta hyytynyt kakku vuoasta ja poista kelmu. Viimeistele kuivatulla puolukkarouheella ja miniyrteillä.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.