Välimeren Tomaattileipätaikinasta pyöräytät herkullsia leipä tai sämpylöitä. Voit tehdä taikinasta esimerkiksi herkullisen focaccian tällä reseptillä! 

Ainekset annosta

juustoa, laktoositon
tomaatteja
yrttejä
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Sulata taikina ja painele se oliiviöljyllä voideltuun pyöreään alumiinivuokaan. Voit tehdä focaccian myös vapaasti leivottuna suoraan leivinpaperin päälle pellille tai käyttämällä kahta taikinaa oliiviöljyllä voideltuun 1/1 GN vuokaan.
  2. Kohota focaccia nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1 tunnin ajan.
  3. Painele kostutetuilla sormilla taikinan pintaa reilusti. Pinnalle voit laittaa esimerkiksi suolaa, pippuria, juustoa, tomaattia ja yrttejä.
  4. Paista leipää 200–215 asteen lämmössä 15–20 minuuttia. Avaa höyrypelti viimeisten minuuttien ajaksi.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.