Kylmäkohotettu taikina tarvitsee HUOMATTAVASTI vähemmän hiivaa kuin tuon ohjeen mukaisen määrän, ihan muutama gramma tuorehiivaa riittää tuohon taikinaan.
Noin järkyttävällä hiivamäärällä (koskee edelleen vain pitkää kylmäkohotusta) sämpylät repeilevät ja kohoavat uunissa ihan holtittomasti, lisäksi maku kärsii huomattavasti. Nesteen tulisi myös olla mahdollisimman kylmää, sillä taikina lämpenee vaivattaessa ja tulee sama lopputulos. Sokeri/hunaja vielä kiihdyttää hiivan toimintaa.
Noin järkyttävällä hiivamäärällä (koskee edelleen vain pitkää kylmäkohotusta) sämpylät repeilevät ja kohoavat uunissa ihan holtittomasti, lisäksi maku kärsii huomattavasti. Nesteen tulisi myös olla mahdollisimman kylmää, sillä taikina lämpenee vaivattaessa ja tulee sama lopputulos. Sokeri/hunaja vielä kiihdyttää hiivan toimintaa.