Monikäyttöiset lehtevät taikinat ovat hyvin suosittuja. Lehteviä taikinoita ovat voi-, torttu-, lehti-, viineri- ja filotaikina sekä niiden muunnokset kuten lehtevä kaurataikina. Näitä on saatavilla pääosin kaaviloituina pakastetaikinoina, ohuina käyttövalmiina levyinä tai isompina ohuehkoina, vähän ohuemmaksi kaavilointia vaativina paloina. Kaikki muut, paitsi viineritaikina ovat makeuttamattomia ja sopivat sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin.
Lehtevistä taikinoista voi leipoa hyvin monenlaisia herkkuja. Taikinoista syntyvät kätevästi cocktailpalat pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään ja uuden vuoden juhliin sekä jouluiset pikkusuolaiset ja pasteijat alkupaloiksi tai glögin kanssa. Tuttuja ovat joulutortut, mutta taikinasta taipuvat monet muutkin makeat lehtevät jouluherkut sekä jouluisten piiraiden pohjat, leivokset, croissantit ja viinerit.