Riistapasteijat

Riistapasteijat

Voitaikinasta valmistetut pasteijat muuntautuvat vieraille tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tai miksi et valmistaisi pasteijoita vaikka perheelle perjantai-illan herkuksi! Glögin kanssa toimii järisyttävän hyvin! Ja jos täytettä jää, voi sen nauttia sellaisenaan!

1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
400gjauhelihaa (peura, hirvi tms.)
1sipuli
1valkosipulinkynsi
loraus öljyä
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1dlMyllyn Paras Puuroriisiä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, (chilijauhetta)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Kypsennä riisit ja ohrat pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha ja sekoita jauhelihaseos kypsään riisi-ohraan.

Kauli jokainen sulanut Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Täytä taikinalevy noin ruokalusikallisella täytettä ja taita taikinalevy kaksinkerroin. Painele saumat haarukkaa apuna käyttäen kiinni. Voitele taskut munalla, jonka rakenteen olet sekoittanut rikki. Paista pasteijoita 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10-15 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)