Haettu sivustolta  4.11.2025
  Voitaikinasta valmistetut pasteijat muuntautuvat vieraille tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tai miksi et valmistaisi pasteijoita vaikka perheelle perjantai-illan herkuksi!
Glögin kanssa toimii järisyttävän hyvin! Ja jos täytettä jää, voi sen nauttia sellaisenaan!
Ainekset 10 annosta
400
      
      g
      
      jauhelihaa (peura, hirvi tms.)
      
      1
      
      sipuli
      
      1
      
      valkosipulinkynsi
      
      loraus öljyä
      
      1
      
      dl
      
      rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
      
      suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, (chilijauhetta)
      
      Voiteluun:
      
      munaa
      
      Ohje
- Kypsennä riisit ja ohrat pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha ja sekoita jauhelihaseos kypsään riisi-ohraan.
 - Kauli jokainen sulanut voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla.
 - Täytä taikinalevy noin ruokalusikallisella täytettä ja taita taikinalevy kaksinkerroin. Painele saumat haarukkaa apuna käyttäen kiinni. Voitele taskut munalla, jonka rakenteen olet sekoittanut rikki. Paista pasteijoita 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10-15 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
 
Resepti: 
            
      Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta
      Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua