Haettu sivustolta 15.12.2024
Voitaikinasta valmistetut pasteijat muuntautuvat vieraille tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tai miksi et valmistaisi pasteijoita vaikka perheelle perjantai-illan herkuksi!
Glögin kanssa toimii järisyttävän hyvin! Ja jos täytettä jää, voi sen nauttia sellaisenaan!
Ainekset 10 annosta
400
g
jauhelihaa (peura, hirvi tms.)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
loraus öljyä
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, (chilijauhetta)
Voiteluun:
munaa
Ohje
- Kypsennä riisit ja ohrat pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha ja sekoita jauhelihaseos kypsään riisi-ohraan.
- Kauli jokainen sulanut voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla.
- Täytä taikinalevy noin ruokalusikallisella täytettä ja taita taikinalevy kaksinkerroin. Painele saumat haarukkaa apuna käyttäen kiinni. Voitele taskut munalla, jonka rakenteen olet sekoittanut rikki. Paista pasteijoita 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10-15 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua