Pinaattipasta

Pinaattipasta
10 min, josta valmisteluaika 10 min

Hyvä pinaattiseos pinaattipastan on 150 g pakastepinaattia ja 70 g tuoreita pinaatin lehtiä. Mikäli tuoreen pinaatin satokausi on juuri meneillään, voit käyttää annokseen noin 2 litraa tuoretta pinaattia ja jättää pakastetun pinaatin pois.

Myllyn Paras Tagliatelle on laadukas uutuuspasta, jonka valmistukseen on käytetty durumvehnäjauhoja ja vettä. Pasta kypsyy 4-5 minuutissa al dente.

3-4:lle
150gpekoniviipaleita (1 pkt)
2-3salottisipulia
n. 3 valkosipulinkynttä
n. 70gtuoretta pinaattia
150gryöpättyä (pakaste)pinaattia
3dlruoka- tai kuohukermaa
1tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
½dllehtipersiljaa
½dlsaksanpähkinöitä
Spagetti:
300-400gMyllyn Paras Suora Tagliatellea
tai Myllyn Paras Spagettia
n. 2½lvettä
2tlsuolaa
Lisäksi:
n. 2rklparmesaanijuustoa

Valmistusohje

Laita pastaa varten vesi kiehumaan isoon kattilaan.

Leikkaa pekoniviipaleet n. 1 cm leveiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää pannulle lämpöä ja paista suikaleet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi. Puolita tuoreet pinaatinlehdet.

Paina tagliatelle tai spagetti kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente".

Lisää pannulle sipulisilput ja kuullota niitä hetki. Lisää ryöpätty pinaatti ja kuumenna seos. Lisää vielä tuoreita pinaatin lehtiä ja kermaa, mausta mustapippurilla, suolalla ja lehtipersiljalla. Tarkista hyvä maku. Anna koko seoksen kuumentua.

Valuta vesi pois pastasta ja sekoita siihen paistettu pekoni-pinaattiseos. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät. Jaa pasta 3–4 syvälle isolle lautaselle.

Raasta annosten päälle parmesaanijuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)