Pinaattipasta

Pinaattipasta
10 min, josta valmisteluaika 10 min

Pinaattipasta on värikäs ja maukas ruoka, joka valmistuu nopeasti arjen keskellä. Hyvä pinaattiseos pinaattipastaan on 150 g pakastepinaattia ja 70 g tuoreita pinaatin lehtiä. Pinaatin satokautena kannattaa käyttää tuoretta pinaattia - tällöin voit käyttää annokseen noin 2 litraa tuoretta pinaattia ja jättää pakastetun pinaatin pois.

Pinaattipastaan sopiva pasta on Myllyn Paras Tagliatelle, jonka valmistukseen on käytetty durumvehnäjauhoja ja vettä. Pasta kypsyy 4-5 minuutissa al dente.

3-4:lle
150gpekoniviipaleita (1 pkt)
2-3salottisipulia
n. 3 valkosipulinkynttä
n. 70gtuoretta pinaattia
150gryöpättyä (pakaste)pinaattia
3dlruoka- tai kuohukermaa
1tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
½dllehtipersiljaa
½dlsaksanpähkinöitä
Spagetti:
300-400gMyllyn Paras Suora Tagliatellea
tai Myllyn Paras Spagettia
n. 2½lvettä
2tlsuolaa
Lisäksi:
n. 2rklparmesaanijuustoa

Valmistusohje

  1. Laita pastaa varten vesi kiehumaan isoon kattilaan.

  2. Leikkaa pekoniviipaleet n. 1 cm leveiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää pannulle lämpöä ja paista suikaleet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi. Puolita tuoreet pinaatinlehdet.

  3. Paina tagliatelle tai spagetti kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente".

  4. Lisää pannulle sipulisilput ja kuullota niitä hetki. Lisää ryöpätty pinaatti ja kuumenna seos. Lisää vielä tuoreita pinaatin lehtiä ja kermaa, mausta mustapippurilla, suolalla ja lehtipersiljalla. Tarkista hyvä maku. Anna koko seoksen kuumentua.

  5. Valuta vesi pois pastasta ja sekoita siihen paistettu pekoni-pinaattiseos. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät. Jaa pasta 3–4 syvälle isolle lautaselle.

  6. Raasta pinaattipastan päälle parmesaanijuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Miten valmistusaika lasketaan? Kokkasin tämän ohjeen mukaan ja sain käytettyä huomattavasti pidemmän ajan. Leikkasin pekonit, kuorin ja silppusin salotti- ja valkosipulit, pienin tuorepinaatin, persiljan, raastoin parmesanin... Ammattikokki ja Kokkisotameininki kun aikaa lasketaan? Nim. Mämmikoura peukalo keskellä kämmentä
Liikaa rasvaa.