Voitakinasta on helppo muotoilla maistuvia leivoksia esimerkiksi kokoustarjoiluun! 

Ainekset n. 80 kpl annosta

munaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle, laktoositon
Täyte:
n. 300
g
Philadelphia-juustoa tai tuorejuustoa, laktoositon
n. 300
g
mozzarellaraastetta tai fetajuustomurua, laktoositon
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunapippuria
n. 100
g
ranskankermaa, laktoositon
Lisäksi väliin:
300
g
aprikoosimarmeladia

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan, kauli sitä hieman ohuemmaksi, leikkaa terävällä veitsellä taikinalevyyn ruudukko esim. 10 x 8 eli niin, että yhden ruudun kooksi jää 3 cm x 4 cm. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min kauniin keltaisiksi.
  3. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.
  4. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiselle veitsen kärjellinen aprikoosimarmeladia ja n. 1-2 rkl juustotäytettä.

VINKKI: Voit tehdä taikinalevyistä leivoksia myös piparimuoteilla, esim. sydämiä, tähtiä, kuita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.