Philadelphia-juustoa tai tuorejuustoa, laktoositon
n. 300
g
mozzarellaraastetta tai fetajuustomurua, laktoositon
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunapippuria
n. 100
g
ranskankermaa, laktoositon
Lisäksi väliin:
300
g
aprikoosimarmeladia
Ohje
Ota taikina sulamaan, kauli sitä hieman ohuemmaksi, leikkaa terävällä veitsellä taikinalevyyn ruudukko esim. 10 x 8 eli niin, että yhden ruudun kooksi jää 3 cm x 4 cm. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min kauniin keltaisiksi.
Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.
Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiselle veitsen kärjellinen aprikoosimarmeladia ja n. 1-2 rkl juustotäytettä.
VINKKI: Voit tehdä taikinalevyistä leivoksia myös piparimuoteilla, esim. sydämiä, tähtiä, kuita.
Kommentteja ja keskustelua