Haettu sivustolta 8.6.2023
Pohjois-afrikkalaiset maut ovat hiipineet kuin varkain suomalaisten arkiruokailuun. Juustokumina on pian yhtä yleistä kuin mustapippuri, ja harissan – tulisen, mutta monivivahteisen maustetahnan – hienous on havaittu arkisemmassakin ruuanlaitossa. Tässä helpossa ja herkullisessa uunipadassa makua antaa edellä mainittujen lisäksi mausteinen tuoremakkara.
Ainekset 10 hlö annosta
3
tl
fenkolinsiemenet
0,05
kg
oliiviöljy
0,6
kg
tuoremakkara (merguez, chorizo, luigi...) kuoret poistettu ja pilkottu
0,3
kg
sipuli kuorittu ja pilkottu
0,06
kg
valkosipulinkynsi ohueksi viipaloitu
1
rkl
juustokumina
0,8
kg
tomaattimurska
0,05
kg
harissatahna
0,2
kg
fetajuustoa, laktoositon
Ohje
- Jauha fenkolinsiemenet morttelissa.
- Lämmitä öljy pannulla ja paista pilkottuihin makkaroihin väriä. Anna jäähtyä hieman.
- Ripottele samalle pannulle tilkka öljyä ja notkista sipulit lempeällä lämmöllä kuultaviksi, mutta älä polta, 6-7 minuuttia. Lisää mukaan jauhettu fenkoli, valkosipuli ja juustokumina. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja harissa. Sekoita hyvin ja jatka kypsentämistä 6-7 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta al denteksi (paketin ohjeessa mainittu kypsennysaika miinus kolme minuuttia), valuta ja ota talteen 1,5 dl pastan keitinvettä.
- Sekoita pasta, kastike ja pastan keitinvesi yhteen sopivan kokoisessa uuniastiassa. Ripottele päälle fetaa ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua