Antipasto saa uuden elämän tässä reseptissä. Mukavan suolainen ja tasapainossa oleva ilmakuivattukinkkupiirakka saa pirtsakkaa makua latva-artisokasta sekä oliiveista.

Ainekset 10 hengelle annosta

200
g
musta oliivi, viipaloituna
200
g
aurinkokuivattu tomaattikuutio
300
g
latva-artisokansydän, paloiteltuna
4
dl
ruokakerma
4
dl
maito, laktoositon
4
kpl
kananmuna
1
rkl
suola
1
tl
mustapippuri
150
g
ilmakuivattua kinkkua koristeluun

Ohje

 

  1. Sulata Myllyn Paras ½ GN-suolaisia piirakkataikinoita erilleen otettuina huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Aseta piirakkataikinat leivinpaperoituun 1/1 GN astiaan. Painele taikinat tasaisesti jättäen reunoille taikinaa. Esipaista piirakkataikinaa 175°C asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa kerma, maito, kananmunat ja suola. Ota piirakkataikina pois uunista. Levitä piirakkataikinan pohjalle tasaisesti oliivia, aurinkokuivattua tomaattia ja latva-artisokkaa. Kaada vielä muna-maitoseos päälle.
  3. Paista 175°C asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Koristele ilmakuivatulla kinkulla.
Resepti:
12kuukautta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.