Antipasto saa uuden elämän tässä reseptissä. Mukavan suolainen ja tasapainossa oleva ilmakuivattukinkkupiirakka saa pirtsakkaa makua latva-artisokasta sekä oliiveista.
Sulata Myllyn Paras ½ GN-suolaisia piirakkataikinoita erilleen otettuina huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Aseta piirakkataikinat leivinpaperoituun 1/1 GN astiaan. Painele taikinat tasaisesti jättäen reunoille taikinaa. Esipaista piirakkataikinaa 175°C asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa kulhossa kerma, maito, kananmunat ja suola. Ota piirakkataikina pois uunista. Levitä piirakkataikinan pohjalle tasaisesti oliivia, aurinkokuivattua tomaattia ja latva-artisokkaa. Kaada vielä muna-maitoseos päälle.
Paista 175°C asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Koristele ilmakuivatulla kinkulla.
Kommentteja ja keskustelua