Koukuttavan herkullisen focaccian valmistat helposti Myllyn Paras Pizzataikinalevystä. Perinteisesti öljyn ja sormisuolan lisäksi täytteessä maistuvat kirsikkatomaatit, oliiviit sekä tuoreet yrtit.
yrttiöljyä (oliivi- ja rypsiöljyä sekä hienonnettuja yrttejä maun mukaan)
kirsikkatomaatteja
yrttejä (basilika, rosmariini tms.)
oliiveja
sormisuolaa
Ohje
Nosta pizzapohja pellille ja suojaa kelmulla. Laita pelti kylmiöön yön yli.
Ota seuraavana päivänä huoneenlämpöön, anna kohota noin tunti.
Öljyä pinta, painelepohjaan sormilla kuoppia ja lisää haluamasi täytteet sekä suola.
Paista ensin höyrypaistolla 175°C 5 min. Ota höyry pois ja nosta lämpö 200°C ja paista 5 minuuuttia. Toinen vaihtoehto nostattaa uunissa 38°C höyry 50% puoli tuntia. Paisto 200°C 10 min.
Kommentteja ja keskustelua