Voitaikinalevystä leivot herkullisia makeita leivonnaisia! Tässä marjaisassa reseptissä käytetään tuoreista vadelmia sekä vadelmalikööriä tuomaan makua!

Ainekset 24:lle annosta

Väliin:
250
g
vadelmasurvosta (tai hilloa)
500
g
vadelmia
Täytevaahto:
5
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
500
g
maitorahkaa, laktoositon
n. 3
rkl
vadelmalikööriä
Kuorrute:
50
g
mansikanmakuista tomusokeria

Ohje

  1. Ota kohmeisesta taikinasta isohkolla sydänmuotilla sydämiä. Paista lehteviksi 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10 minuuttia.
  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahka, mausta liköörillä.
  3. Halkaise sydämet. Levitä alimmaksi tuleville paloille ohut kerros vadelmasurvosta tai -hilloa ja sen päälle vadelmia ja reilusti kermarahkavaahtoa.
  4. Nosta päällyspala paikoilleen. Sihtaa leivoksille lopuksi punaista tomusokeria.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.