Tehdään jyväisestä sekaleipätaikinasta sämpylöitä ja viedään ne seuraavalle tasolle voitelemalla sämpylät voi-siirappiseoksella. Makeaa, tahmeaa, herkullista ja rapeaa.

Ainekset 10 hengelle annosta

50
g
voita, laktoositon
100
g
tumma siirappi
1
dl
pellavansiemen

Ohje

 

  1. Sulata Myllyn Paras Jyväiset Sekaleipätaikinat huoneenlämmössä n. 4 h. Leivo taikinasta sämpylöitä leivinpaperoidulle uunipellille.
  2. Kohota sämpylät. Paista sämpylät 200°C asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes kypsiä.
  3. Laita kattilaan tumma siirappi ja voi. Kiehauta. Voitele sämpylät voi-siirappiseoksella. Ripottele sämpylöiden päälle pellavansiemeniä.
Resepti:
12kuukautta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.