Juustoleipä eli Georgian lahja maailmalle. Kruusialaiseen keittiöön kuuluva perinteinen Khachapuri eli Hatsapuri syntyy vaivattomasti Kauraisesta Leipätaikinasta ja fetasta sekä mozzarellasta. Voisula viimeistelee tämän tuhdin leivän.

Ainekset 10 hengelle annosta

300
g
fetajuusto (mielellään pehmeää), laktoositon
300
g
mozzarellajuustoraaste, laktoositon
60
g
voi, laktoositon

Ohje

 

  1. Sulata Myllyn Paras Kaurainen Leipätaikina huoneenlämmössä n. 3 h.
  2. Kaulitse leipätaikinat pyöreän muotoisiksi, halkaisijaltaan n. 25–30 cm.
  3. Sekoita kulhossa hyvin feta ja mozzarella. Laita juustoseosta 150 g per leipätaikina. Nostele leipätaikinan reuna keskelle ja purista tiiviisti yhteen.
  4. Kaulitse uudelleen pyöreäksi ja halutun kokoiseksi. Paista 215 C asteisessa uunissa n. 20–25 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistunut. Sulata voi kattilassa ja sivele kuumien leipien päälle. Nautitaan lämpimänä.
Resepti:
12kuukautta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.