Päärynäpiirakka ja tyrnicurd
Hiutaleinen päärynäpiirakka
(1 pyöreä vuoka tai puolikas GN pakki, 8 annosta)
HUOM! Jos piirakan haluaa tehdä GN-pakkiin niin ohjeen voi kolminkertaistaa ja silloin siitä riittää 20-24 henkilölle.
Tarvitset:
3 kananmunaa (180 g)
1 dl vehnäjauhoja (75 g)
1 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (60 g)
1 dl sokeria (80 g)
2-3 rkl maitoa tai kermaa (30-45 g)
50 g ruskeaksi paahdettua voita
4 päärynäää (400 g)
1 tl leivinjauhetta (5 g)
Muruseos:
3 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (180 g)
50 g voita
50 g sokeria
Valmista näin:
Ruskista voi kattilassa, nosta pois lämmöltä ja lisää joukkoon maito. Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja lisää hiutaleet. Lisää joukkoon myös voiseos ja nostele sekaisin. Anna pohjataikinan seistä hetki ja kaada sitten leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Kuori päärynät, leikkaa viipaleiksi ja aseta vuokaan piirakkataikinan päälle. Tee muruseos yhdistämällä kaikki seoksen ainekset ja nyppimällä muruisaksi. Ripottele muru piirakan päälle ja paista piirakkaa uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kun pohja on kypsä, silloin piirakka on käytännössä valmista.
Säilyvyys 2-3 päivää.
Kommentteja ja keskustelua