• Tuorepastan valmistuksessa käytettävä spirulinajauhe eli kuivattu siniviherlevä värjää lasagnen vihreäksi.
  • Kauli tuorepastasta pastakoneella. Aloita ensin telan asennosta "0" tai "1" eli leveimmästä aukosta ja pienennä aukkoa aina hieman ohuemmaksi asti yksi porras kerrallaan, aina aukkoon "4" tai "5" asti.
  • Jos pastakonetta ei ole, voit kaulia kaulimella isoja ohuita pastalevyjä, jotka ovat sopivia lasagnevuokaasi.
  • Laita lasagnevuoan pohjalle ensin pelkkää juurestäytettä, jotta lasagne ei tartu kiinni vuokaan.
  • Vuoan koko vaikuttaa syntyvien kerrosten määrään.

Ainekset 1 uunivuoallinen (15-20 cm), n. 4:lle tai 4 kpl annoslasagneja lautaselle annosta

Spirulina-tuorepastataikina:
0,9
dl
vettä
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
1
tl
spirulinajauhetta
Juurestäyte:
1
rkl
rypsiöljyä
1
punasipuli
1
punajuuri
2-3
porkkanaa
200
g
parsakaalia (1 kpl)
250
g
härkistä (1 pkt)
4
dl
kasvislientä (vettä + 1 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio)
1
rkl
tuoretta hienonnettua rosmariinia
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua viherpippuria
Kastiketäyte:
200
g
Oatly Fraiche -kauraranskankermavalmistetta
1
dl
GoGreenin salsakastiketta
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
150
g
kasvisrasvajuustoa (paistoon sopivaa) raasteena

Ohje

  1. Mittaa jauhot kulhoon, lisää neste, öljy, suola ja spirulinajauhe. Sekoita ainekset hyvin sekoittaen kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisaa vihreää taikinaa n. 10 min käsin. Anna taikinan levätä peitettynä muovilla sen ajan, kun valmistat täytettä.
  2. Valmista juurestäyte: silppua sipuli hienoksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi sekä pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Paista kaikki edellä mainitut pannulla nopeasti öljyssä. Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna täytteen kiehua hetki.
  3. Sekoita kastiketta varten kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
  4. Tee itse tuorelasagnelevyjä vuokasi kokoon sopivaksi, esim. 15 x 20 cm, levänneestä pastataikinasta. Jaa taikina 4–5 osaan ja kauli palat pöydällä ohuiksi levyiksi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina koneella ohueksi levyksi, tee kaulinta 4–5 kertaa eli joka kerta ohuemmaksi. Pastakoneella telojen väliä voi ohentaa n. arvoon 5 asti.
  5. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan paksuhko kerros juurestäytettä ja sen päälle ohut kerros kastiketta. Peitä kastikekerros tuorelasagnelevyllä. Tee vuokaan 4–5 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kunnes sen pinta on kullanruskea.
  6. Voit koota levyistä jokaiselle lasagnet suoraan syville uunikestäville pastalautasille. Tällöin uunissa annoksien paistoaika on hieman lyhempi. 
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.