Kaura Raketti Spagetista valmistat kätevästi maistuvia arkiruokia. Tämä ruoka on suunniteltu myös *vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi, kun käytät juuston tilalla kasvirasvakorviketta. Jos taas haluat vain välttää lihaa, mutta et ole täysin vegaaninen, voit käyttää ruokaan juustoa. Mikäli et halua lihatonta versiota, käytä paistettua ja haluamillasi mausteilla maustettua jauhelihaa delikauran tilalla.

Ainekset noin 4:lle annosta

2
porkkanaa
1
iso sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
300
g
tomaattimurskaa
2
dl
kaurakermaa
½-1
tl
rouhittua pippurisekoitusta
½
dl
riivittyä tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
1
tl
suolaa
2
dl
kaurajuomaa
200-250
g
maustettua deli- tai nyhtökauraa
n. 100
g
cheddar-juustoraastetta tai *vastaavaa vegaanista valmistetta

Ohje

  1. Keitä Raketti Spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi eli 5 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan.

  2. Kuori porkkana ja sipuli. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli. Paista näitä öljyssä pannulla sekoitellen 5 minuuttia.

  3. Lisää mukaan tomaattimurska, kaurakerma ja mausteet. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Lisää kaurajuoma ja anna kuumentua.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä vuokaan keitetty, valutettu spagetti, kauravalmiste, valmistamasi kastike ja suurin osa juustoraasteesta. Painele kastiketta vähän ruoan joukkoon. Voit vielä maistaa ruokaa ja tarkistaa hyvän maun, sillä mausteiden määrään vaikuttaa se, miten vahvasti maustettua kauravalmiste on ja miten mausteisesta pidät. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

  5. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

VINKKI: Mikäli haluat keventää, voit jättää juuston pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.