Siskonmakkarakeitto on perinneruoka, josta monille tulee mieleen lapsuuden tai kouluajan keittoruoka.

Siskonmakkara on raaka makkara, joka kypsennetään keitossa tai kastikkeessa.

Lapset ja vanhukset pitävät siskonmakkarasta, koska siinä on pehmeä rakenne ja se on kuoreton.

Perinteiseen siskonmakkarakeittoon kuuluu peruna, mutta voit toki valmistaa vaihteeksi keiton käyttämällä makaronia perunan sijasta.

Pienet riisipiirakat ovat herkullisia juuri paistettuna keiton kanssa.

Ainekset 4:lle annosta

1
l
vettä
1
rkl
lihafondia tai 2 kpl lihaliemikuutiota
2
tl
kokonaisia maustepippureita
tai n. 5 perunaa
10
cm
purjosipulia
1
tl
suolaa
1
ps
keittojuureksia (n. 250 g, pakaste)
1
dl
herneitä (pakaste)
n. 400
g
siskonmakkaroita
hienonnettua tuoretta persiljaa
Lisäksi:

Ohje

  1. Kuumenna vesi, fondi ja pippurit kattilassa kiehuvaksi. Kuori ja kuutioi perunat, suikaloi purjo. Voit käyttää perunan tilalla myös makaronia. Lisää nämä kiehuvaan nesteeseen. Mikäli käytät perunoita, keitä niitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja mikäli käytät makaronia, keitä niitä 5 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja herneet, anna kiehahtaa.

  2. Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita keittoon ja anna kypsyä niin, että peruna/makaroni on kypsää, noin 5 minuuttia.

  3. Tarkista maku ja anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Ripottele siskonmakkarakeiton pintaan hienonnettua persiljaa.

  4. Tarjoa siskonmakkarakeitto juuri paistettujen Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakoiden kanssa. Katso paisto-ohje pakkauksesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.