Jauhetusta lampaanlihasta saa maukkaita lammaspihvejä tekemällä ne rukiiseen pohjaan eli ruiskorppujauhoihin.

Ruiskorppujauhot turvotetaan reseptissä punaviinissä, joka sopii lampaan-makumaailmaan. 

Ruiskorppujauhot voi turvottaa myös lihaliemessä, kermassa tai hapankermavalmisteessa.

Jos et halua käyttää pelkkää lammasta, voit lisätä joukkoon porsaan jauhelihaa.

Jos kaupasta ei löydy jauhettua lampaanlihaa, kannattaa ostaa naudan tai nauta-sikajauhelihaa ja tehdä klassisia jauhelihapihvejä supersuositulla reseptillämme.

Ainekset noin 20-30 kpl annosta

2
dl
(edullista) punaviiniä
2
sipulia
6-8
valkosipulinkynttä
1
muna
½
kg
jauhettua lampaanlihaa
1
rkl
riistafondia tai 2 tl suolaa
1
tl
mustapippuria
½-1
tl
timjamia
Pinnalle:
aurinkokuivattua tomaattia, ananasta
valkosipulia

Ohje

  1. Sekoita rukiiset korppujauhot punaviiniin, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu lampaanliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan.

  2. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Voit tehdä ne myös esim. esim. sydämen muotoon (ks. kuva). Juhlavammat pihvit voi koristella aurinkokuivatulla tomaatilla, ananaksella ja (silputuilla ) valkosipulinkynsillä.

  3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 -20 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia perunoita tai Myllyn Paras Ohrasuurimoita, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös lammaslihapullia tai -mureketta. Mureke vaatii hieman pidemmän kypsymisajan kuin pihvit.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.