Jauhetusta lampaanlihasta saa maukkaita lammaspihvejä tekemällä ne rukiiseen pohjaan eli ruiskorppujauhoihin.
Ruiskorppujauhot turvotetaan reseptissä punaviinissä, joka sopii lampaan-makumaailmaan.
Ruiskorppujauhot voi turvottaa myös lihaliemessä, kermassa tai hapankermavalmisteessa.
Jos et halua käyttää pelkkää lammasta, voit lisätä joukkoon porsaan jauhelihaa.
Jos kaupasta ei löydy jauhettua lampaanlihaa, kannattaa ostaa naudan tai nauta-sikajauhelihaa ja tehdä klassisia jauhelihapihvejä supersuositulla reseptillämme.
Ainekset noin 20-30 kpl annosta
Ohje
-
Sekoita rukiiset korppujauhot punaviiniin, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu lampaanliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan.
-
Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Voit tehdä ne myös esim. esim. sydämen muotoon (ks. kuva). Juhlavammat pihvit voi koristella aurinkokuivatulla tomaatilla, ananaksella ja (silputuilla ) valkosipulinkynsillä.
-
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 -20 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia perunoita tai Myllyn Paras Ohrasuurimoita, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös lammaslihapullia tai -mureketta. Mureke vaatii hieman pidemmän kypsymisajan kuin pihvit.