Lampaanjauhelihalla syntyy vartaista eritoten pääsiäisen aikaan sopiva versio, muuten voi tehdä ne tavallisella jauhelihalla tai kanajauhelihalla

Muotoile taikinasta grillitikkuihin lihapuikkoja. Käytä mureketaikinaan ruiskorppujauhoja, ne antavat vartaisiin hyvää rukiista makua. 

Tarjoile vartaat täysjyväisten viljasuurimoiden kanssa.

Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä vartaita.

Ainekset 4:lle (3 varrasta/hlö) annosta

1
punasipuli hienonnettuna
3-6
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
rypsiöljyä
2
dl
kermaviiliä
1
tl
mustapippuria
1
tl
kuivattua minttua
2
tl
oreganoa
1-2
tl
suolaa
400
g
lampaanjauhelihaa
1
muna
Lisäksi:
12
varrastikkua

Ohje

  1. Nosta hienonnettu sipuli ja valkosipuli mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä runsas minuutti. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, lisää mausteet ja anna turvota hetken aikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha, muna ja jäähtynyt sipuliseos ja sekoita puuharukalla tasaiseksi murekemassaksi. 

  3. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin n. 15 cm pituisia ja n. 3 cm paksuisia vartaita tikkujen ympärille. Aseta ne leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan. 

  4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15- 20 min. Grillikautena voit valmistaa grillissä.

  5. Tarjoile juuri keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.

VINKKI: Samalla ohjeella voi tehdä ison lihamurekkeen uunipellille. Muotoile koko taikina kostutetuin käsin n. 10 x 20 cm:n kokoiseksi ja n. 4 cm:n korkuiseksi murekkeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.