Korppujauho sopii käytettäväksi mureketaikinoihin, leivittämiseen, eritoten silakkapihveille ja muulle kalalle, sekä lihalle, kanalle ja kasviksille.
Korppujauho on myös mainio laatikkoruokien ja kinkun kuorrutukseen, se tuo vuokien leivityksessä viljaista aromia leipomuksiin. Sitä voi myös ripotella viilin ja/tai marjojen päälle.
Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauheliha. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi jauhelihamureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
Kypsennä voissa paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Tarjoile keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoiden kanssa.
VINKKI: Tee taikinasta mureke, jonka sisään laitat feta-juustoa ja valkosipulinkynsiä.
Kommentteja ja keskustelua