Porkkanakakku on klassikko, jonka valmistus on äärimmäisen helppoa. Sen työläin osuus on porkkanoiden raastaminen. Porkkanakakku on myös kiitollinen tarjottava, sillä se säilyy mehevänä useita päiviä. Huomioi, että kuorrutuksen kanssa sitä tulee säilyttää jääkaapissa. Voit valmistaa porkkanakakun kakkuvuokaan, muffineiksi tai pellille. Mikäli haluat hieman paksumman levyversion, valmista se reunallisessa hieman uunipeltiä pienemmässä vuoassa. Muista vuorata vuoka leivinpaperilla.

Ainekset 20 annosta

4
kananmunaa
200
g
sulatettua voita, margariinia tai 2 dl rypsiöljyä
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
3-4
porkkanaa
Kuorrutus
200
g
vaniljatuorejuustoa
50
g
voita, huoneenlämpöinen
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon.
  2. Mitta joukkoon sulatettu voi, margariinia tai rypsiöljy.
  3. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja kardemumma.
  4. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää joukkoon.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Vuoraa uunipelti tai hieman uunipeltiä pienempi uunivuoka leivinpaperilla ja levitä taikina siihen.
  7. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.
  8. Jäähdytä.
  9. Vatkaa vaniljatuorejuusto, huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri keskenään.
  10. Levitä porkkanakakkulevyn pinnalle.
  11. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.

Voit koristella porkkanakakkua syötävillä kukilla, kuivatuilla kukilla tai mielesi mukaan.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.