Ainekset 1 iso voileipäkakku, n. 15 isoa viipaletta annosta

Leipälevy, uunipellillinen:
3
dl
vettä
150
g
ryöpättyä pinaattia, nokkosta
50
g
hiivaa
2
rkl
siirappia
2
tl
suolaa
1
rkl
kuminaa tai fenkolia
2
rkl
(yrtti)öljyä
Kostutus:
2
dl
kasvislientä (1 tl kasvifondia + 2 dl vettä)
Täyte:
1
kurkku
½
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
pippurituorejuustoa
1
dl
ranskankermaa
2
rkl
limenmehua
3
kevätsipulia
1
nippu
retiisejä
1
ruukku
rapeaa salaattia (ja retiisinsilmuja)
200
g
suolalihaa
Kuorrutus:
400
g
yrttituorejuustoa
1
dl
ranskankermaa
Koristeeksi:
täytteen kauniimpia aineita

Ohje

  1. Ryöppää pinaatit tai nokkoset. Hienonna ne.

  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Liuota nesteeseen hiiva, siirappi, suola ja kumina. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Alusta pehmeä taikina hyvin.

  3. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa. Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle isolle uunipellille (n. 30 x 35 cm). Kohota levyä 20 minuuttia leivinliinan alla.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, älä paista leipää kuivaksi. Kumoa paistunut levy toisin päin leivinpaperille. Irrota leivinpaperi heti, mutta jätä se ja uunipelti leivän päälle, jotta leivän pinta ei kuivu. Kun leipälevy on jäähtynyt, kääri se muoviin, jotta se pysyy pehmeänä.

  5. Leikkaa jäähtynyt leipälevy n. 1 cm paksuiseksi. Kostuta levy kasvisliemellä. Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja levitä se levylle, ripottele pinnalle mausteet.

  6. Ota muut täyteaineet esille ja säästä osa koristelua varten. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja limenmehu. Silppua joukkoon sipulia, retiisejä ja salaatteja.

  7. Hienonna erikseen suolalihaa. Levitä nämä kaksi täytekerrosta kurkkuraasteen päälle.

  8. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Jätä sauma alaspäin. Kääri rulla kelmuun tiiviiksi paketiksi ja laita jääkaappiin yöksi.

  9. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Kuorruta kakku. Koristele kauniisti ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit leikata leipälevyn vaihtoehtoisesti kolmeen osaan ja koota levyistä voileipäkakun perinteiseen tapaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.