Porkkanakakun voit valmistaa myös porkkanasoseesta. Osta sose valmiina ja saat kakkutaikinan uuniin kädenkäänteessä. Tämä kakku sopii myös syötäväksi lahjaksi vaikka joulun aikaan. Voit koristella pintaa teemaan ja vuodenaikaan sopivaksi esimerkiksi piparkakkumuruilla tai tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ainekset 10-12 annosta

300
g
porkkanasosetta
3
kananmunaa
3
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
piparkakkumaustetta
½
appelsiinin kuoriraaste
1
dl
rypsiöljyä tai voisulaa
Voiteluun:
25
g
voisulaa
¾
dl
korppujauhoja tai mantelijauhoja
Kuorrute:
25
g
voita
100
g
tuorejuustoa
½
dl
porkkanasosetta
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Laita kulhoon porkkanasose, kananmunat, sokeri, Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, piparkakkumauste ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekä rypsiöljy tai voisula.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele pitkänmallinen leipävuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla tai mantelijauhoilla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ennen kumoamista.
  7. Kumoa ja jäähdytä.
  8. Valmista täyte.
  9. Laita voi, tuorejuusto, porkkanasose, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
  10.  Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele mielesi mukaan.
  11.  Tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.