Katso ohjeen alta video, jossa Esko Eerikäinen ja Arja Elina Laine valmistavat tämän salaatin.

Ainekset 4:lle annosta

½
kg
tuoretta vihreää parsaa
vettä
suolaa
rapeaa keräsalaattia (yksi kerä)
300-400
g
savukalaa (esim. siikaa, kirjolohta, muikkuja)
1
rs
kirsikkatomaatteja
parmesaanilastuja
Kastike:
5
rkl
neitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä
2-3
rkl
puristettua sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat 3-4 cm:n pätkinä. Kuumenna reilu litra vettä kiehuvaksi, mausta suolalla, lisää pastat ja parsat, anna kiehahtaa ja keitä 5 minuuttia.

  2. Parsan nuppuosat kannattaa lisätä kattilaan vasta kypsennyksen puolivälissä. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Pätkitty parsa kypsyy nopeammin. Parsan kypsymisaika riippuu myös siitä, kauanko sitä on varastoitu korjuun jälkeen. Valuta pastat ja parsat lävikössä.

  3. Valmistele sillä aikaa kulhoon salaattipeti, jolle laitat savukalat ja osan puolitetuista minitomaateista ja parmesaanilastuista. Pirskottele päälle öljyä, sitruunamehua ja pippuria.

  4. Lisää valutetut jäähtyneet parsapalat ja pastat sekä loput tomaatit ja parmesaanilastut. Pirskota päälle vielä öljyä ja sitruunamehua. Mausta pippurilla. Tarjoa salaatti hyvän leivän kera.

VINKKI: Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää vadille 2-4 puolitettua, pehmeäksi keitettyä munaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.