Salaattiklassikko caesar on monien suosikki! Keväällä se valmistetaan astetta raikkaammalla kastikkeella, ja salaattipohjaan lisätään pelkän romaine-salaatin sijaan myös ravinnerikasta, timjamilla twistattua lehtikaalia. Salaatin kruunaa koukuttavan herkulliset ja rapeat siemennäkkärikrutongit, jotka valmistuvat helposti ihastuttavasta Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseoksesta.

Salaatti maistuu hyvin sellaisenaan, mutta lisukkeeksi voit halutessasi valmistaa esimerkiksi keväällä sesongissa olevaa parsaa. Mikäli kaipaat ruokaisampaa salaattia, tarjoa caesaria katkarapujen, savulohen tai mustapippurilla ja suolalla maustetun paistetun broilerin kanssa.

Keväinen caesarsalaatti sopii tarjottavaksi erinomaisesti esimerkiksi piknikille, osana brunssia, kevyempänä päivällisenä tai vaikka kesällä grilliruoan lisukkeena.

Ainekset annosta

Siemennäkkärikrutongit rosmariinilla:
3
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
rosmariinia
½
dl
öljyä
Kastike:
1
dl
paksua turkkilaista jogurttia
25
g
pecorinoa (¾ dl) erittäin hienona raasteena
½
valkosipulinkynsi raastettuna
1
tl
mustapippurirouhetta
2
tl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua (noin ½ sitruunan mehu)
Salaattipohja:
n. 2
l
lehtikaalin lehtiä (ilman ruotia)
1
rkl
oliiviöljyä
3
kokonaista valkosipulinkynttä
½
ruukkua timjamia
ripaus suolaa (n. ¼ tl)
n. 2
l
salaattisekoitusta (esimerkiksi romaine-salaattia ja babypinaattia)
1
dl
pecorinoa lastuina (n. 30 g)
3
keskikokoista (tai 2 reilua) Granny smith omenaa
½
sitruunan mehua
Lisukkeeksi oman valinnan mukaan:
tuoretta leipää sekä vihreää parsaa, paistettua broileria, katkarapuja, savulohta

Ohje

  1. Aloita valmistamalla siemennäkkäri pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää seoksen joukkoon 1 rkl kuivattua rosmariinia.

  2. Valmista kastike. Mittaa jogurtti astiaan. Raasta pecorino erittäin hienojakoiseksi raasteeksi ja lisää jogurtin sekaan. Kuori ja raasta mukaan myös puolikas valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi mustapippuri, hunaja ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään.

  3. Poista lehtikaaleista ruodit ja revi lehdet pieniksi. Huuhtele ja linkoa kuivaksi.

  4. Laita laakea paistinpannu kuumenemaan ja lisää oliiviöljy. Muserra veitsen laakealla laidalla leikkuulautaa vasten 3 valkosipulinkynttä kevyesti rakenteeltaan rikki. Poista kuori ja lisää valkosipulinkynnet kokonaisina pannulle öljyn joukkoon. Pyörittele muutama minuutti. Silppua timjami.

  5. Lisää pannulle reilu puolet lehtikaalista ja timjamisilppu. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes osa lehtikaaleista on hieman pehmentynyt ja pienentynyt tilavuudeltaan. Kun loputkin lehtikaalit mahtuvat pannulle, lisää ne ja jatka paistamista välillä käännellen vielä muutaman minuutin ajan, kunnes lehtikaalit ovat pehmentyneet ja saaneet makua. Poista pannulta kokonaiset valkosipulinkynnet, mausta pienellä ripauksella suolaa ja siirrä valmiit lehtikaalit laakeaan kulhoon jäähtymään.

  6. Revi salaatti pienemmäksi ja huuhtele ja linkoa salaatinlehdet kuivaksi. Lisää kuivaksi lingottu salaatti lehtikaalin joukkoon, kun lehtikaali on jäähtynyt.

  7. Purista ½ sitruunan mehu kulhoon. Pese ja kuivaa omenat kuorineen huolellisesti. Viipaloi ohuiksi lohkoiksi ja pyöräytä sitruunamehussa.

  8. Lisää kastike salaattiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös omenalohkot ja pecorinolastut. Paloittele valmiista siemennäkkäristä suupalan kokoisiksi palasiksi noin puolet ja lisää ne salaattiin hetki ennen tarjoilua. Säilö loput siemennäkkäristä kannelliseen lasipurkkiin myöhemmin nautittavaksi.

  9. Tarjoile salaatti tuoreen leivän kanssa sellaisenaan tai haluamasi lisukkeen kanssa.

Vinkki! Jos teet salaattia piknikille, juhliin tai evääksi, siemennäkkärikrutongit kannattaa tarjoilla erikseen, jottei ne vety salaatin seassa.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.