Haettu sivustolta 20.5.2024
- Makkarasoppa on nopeaa ruokaa, johon saa vaihtelua kausituotteilla.
- Myös eriväriset makkarakeitot tuovat ideaa perusruokaan, voit tehdä keitosta punaista, keltaista, vihreää jne.
- Valitsemalla runsaskuituisen makaronin keittoon, esim. rukiisen tai tumman keltaisen, saat kuitua.
- Katso myös suosittu mausteisen Makkarakeiton resepti!
Ainekset 4:lle annosta
5-7
dl
lihalientä (kuutiosta tai fondista)
1
tlk
paseerattua tomaattia (500 g)
n.400
g
lenkkiä tai muuta makkaraa
1
sipulinippu
3
porkkanaa (tai yksi pussi pakasteporkkanapennejä)
1
punainen paprika (tai 1 pss pakastevihanneksia 300 g)
2-3
tl
yrttejä esim. italialaista tai kreikkalaista yrttiseosta
Ohje
-
Kuumenna vesi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio tai fondia. Kaada sekaan viipaloidut sipulit, porkkanat ja paseerattu tomaatti sekä lisää yrtit. Keitä 15 minuuttia.
-
Kuutioi sillä aikaa makkara ja lisää se sekä makaronit ja paprikasuikaleet, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä viitisen minuuttia (tai valitsemasi makaronin kypsymisaika).
-
Tarkista maku ja lisää halutessasi keittoon persiljaa tai muuta vihreää. Jos haluat ruoasta padan, käytä vettä vähemmän, n. 3-4 dl
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua