Joululeivonnan SM-kisan 2023 aikuisten sarjan semifinalisteihin tiensä leipoi Maarit Hotanen ihanan jouluisella pannacottapiirakalla. Tällä Maaritin reseptillä maistuva joulu on taattu, sillä pannacottapiirakka on paitsi helppo myös vastustamattoman herkullinen.

Ota resepti testiin ja hurmaa helposti makuaistisi!

Ainekset annosta

Pohja
220
g
piparkakkuja
100
g
voita tai margariinia
Täyte
2
prk
vispikermaa (á 2 dl, yht. 4 dl)
1
dl
sokeria
1,5
tl
vaniljasokeria
2,5
tl
piparkakkumaustetta
200
g
turkkilaista jogurttia
3
liivatelehteä
Lisäksi
1
dl
omenakanerimarmeladia

Ohje

Valmistus

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm).
  2. Murskaa piparkakut, sulata rasva ja sekoita sulaan rasvaan piparkakkumurska. Painele seos vuoan pohjalle ja ylös reunoille noin 2 cm korkeuteen.
  3. Levitä pohjalle omenakanelimarmeladi. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Kuumenna 2 dl kermaa ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja kerma on kuumaa. Siirrä kattila levyltä ja lisää joukkoon vaniljasokeri sekä piparkakkumauste.
  6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon. Lisää loput kermat sekä jogurtti joukkoon hyvin sekoittaen.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
  8. Koristele haluamallasi tavalla.
Resepti:
Maarit Hotanen @martzabakes

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.