Joululeivonnan SM-kisassa 2023 aikuisten sarjan voiton vei Iida Huhtaluhta tällä jouluisella kermaliköörikakulla, joka on kaikin puolin täydellinen herkku aikuiseen makuun. Makean liköörin lisäksi kakussa maistuvat täyteläinen biscoff-tahna ja kuohkea valkosuklaa-ganache.

Jos etsit vielä SM-kullan tasoista, mutta silti helposti valmistuvaa kakkua vaikkapa jouluun tai uuteenvuoteen, ota tästä Iidan resepti talteen!

Ainekset annosta

Pohja
100
g
voita
400
g
digestivekeksejä
100
g
pipareita
ripaus sormisuolaa
Kermalikööritäyte
265
g
maustamatonta tuorejuustoa
4
dl
kuohukermaa
5
kpl
liivatelehteä
tilkka sitruunan mehua
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljatahnaa
2
dl
kermalikööriä
Biscoff-täyte
4
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
5
kpl
liivatelehteä
tilkka sitruunan mehua
2
dl
biscoff-tahnaa
Biscoff-kermaliköörikiille
1,5
dl
biscoff-tahnaa
1,5
dl
kermalikööriä
1
kpl
liivatelehtiä
tilkka sitruunamehua
Valkosuklaa-ganache pursotukseen
100
g
valkosuklaata
50
g
kuohukermaa
Koristelu
keksimurua
suklaata
jouluisia strösseleitä

Ohje

Pohja

  1. Sulata voi mikrossa. Murskaa digestivet ja piparit murskaksi. Sekoita voi (huomioi määrässä Someleipurien 2023 huomio) ja keksimurut kulhossa sekaisin. Lisää ripaus sormisuolaa joukkoon. Jos seos tuntuu kuivalta, sulata joukkoon hieman lisää voita.
  2. Öljyä reunakalvo ja pinnoita se 20–24 cm reunapohjavuokaan. Painele keksipohja tiiviisti pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Kermalikööritäyte

  1. Laita liivatteet veteen likoamaan.
  2. Vaahdota kerma melkein kovaksi vaahdoksi.
  3. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljatahna. Lisää kermalikööri pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon.
  4. Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalla pyörittäen.
  5. Lämmitä sitruunamehu ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Lämmitä tarvittaessa vielä mikrossa noin 10–15 s. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Biscoff-täyte 

  1. Laita liivatteet veteen likoamaan.
  2. Vaahdota kerma melkein kovaksi vaahdoksi.
  3. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, biscoff-tahna ja sokeri. Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalla pyörittäen.
  4. Lämmitä sitruunamehu ja lisää joukkoon liotetut liivateet. Lämmitä tarvittaessa vielä mikrossa noin 10–15 s. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen.
  5. Kaada täyte kermalikööritäytteen päälle.

Biscoff-kermaliköörikiille

  1. Laita liivate veteen likoamaan.
  2. Sekoita biscofftahna ja kermalikööri hyvin.
  3. Sulata liotettu liivate kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana tahnan sekaan ja sekoita hyvin.
  4. Lisää kiille kakun päälle. Anna jähmettyä tunti ennen koristelua. 

Valkosuklaa-ganache

  1. Kuumenna kerma ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään.
  2. Kun seos on kylmää, vatkaa valkosuklaa-ganache kuohkeaksi. Lisää ganache pursotinpussiin ja pursota ruusukkeita kakun päälle esim. M1-tyllalla. Koristele keksimuruilla, suklaalla ja strösseleillä.
Resepti:
Iida Huhtaluhta @spicegirls_baking

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.