Joululeivonnan SM-kisan 2023 aikuisten sarjassa semifinaaliin tiensä leipoi Kati Lehto, jonka vastustamaton piparkakkukääretorttu sisältää valkosuklaamoussea, puolukkahilloa ja kinuskikastiketta kera kanelisen vivahteen sekä kuorrutteena vaaleaa valkosuklaakreemiä.

Leivo kaikkien aikojen kaunein kääretorttu Katin herkullisella ohjeella ja ihastuta jouluvieraasi maulla, joka puhututtaa vielä ensi joulunakin!

Ainekset annosta

Kääretorttupohja
5
kananmunaa
1,5
dl
fariinisokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
1
rkl
piparkakkumaustetta
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
kuohukermaa
Valkosuklaamousse
250
g
mascarponea
100
g
valkosuklaata
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
vaniljapastaa tai vaniljasokeria
1,5
dl
tomusokeria
Kinuskikastike
1
dl
fariinisokeria
1
dl
kuohukermaa
2
tl
kanelia
Valkosuklaakreemi
100
g
voita
75
g
valkosuklaata
1,5
tl
vaniljapastaa tai vaniljasokeria
1,5
dl
tomusokeria
0,5
dl
vispikermaa
Täyttö ja koristelu
Kääretorttupohja (ohjeesta)
Valkosuklaamousse (ohjeesta)
Kinuskikastike (ohjeesta)
n. 1-1,5
dl
valmista puolukkahilloa
valkosuklaakreemi (ohjeesta)
piparkakkuja
sokerimassakoristeita
kanelia
tomusokeria

Ohje

Kääretorttupohja

  1. Laita uuni lämpenemään 225 °C asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen sekä kuohukerma.
  3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 6–8 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjan päältä varovasti, käännä kääretorttu toisinpäin, rullaa lämpöisenä rullalle ja aukaise. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse

  1. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
  2. Notkista mascarpone kulhossa ja lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, vaniljapasta sekä tomusokeri. Lisää lopuksi vispikerma ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.

Kinuskikastike

  1. Yhdistä kattilassa fariinisokeri, kaneli ja kuohukerma.
  2. Keitä noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä hetki.

Valkosuklaakreemi

  1. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon valkosuklaa, vaniljapasta sekä tomusokeri ja jatka vatkaamista.
  3. Lisää lopuksi myös vispikerma ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi.

Täyttö ja koristelu

  1. Levitä kääretorttupohjan päälle ensin puolukkahillolla, valkosuklaamoussea ja piparkakkumurua.
  2. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiukalle rullalle ja laita hetkeksi kylmään. Tämän jälkeen siisti kääretortun reunat ja nosta tarjoilualustalle.
  3. Levitä kinuskikastike kääretortun päälle ja pursota valkosuklaakuorrutetta koristeeksi pursotuspussin sekä haluamasi tyllan avulla.
  4. Koristele piparkakuilla, sokerimassakoristeilla, kanelilla ja piparkakkumurulla. Päälle voit ripotella myös tomusokeria hennosti.
Resepti:
Kati Lehto @vanilllacakes

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.