Risoton tapaan eri viljasuurimoista voi tehdä ”kaurattoja” tai ”ohrattoja”.
Kuullotus tarkoittaa suurimoiden nopeaa kuumennusta pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta. Tarkoituksena on kovettaa suurimoiden ulkopinta, jotta ne pysyvät irtonaisina keitettäessä.
Kaura+Riisissä on puolet täysjyväkauraa ja puolet pitkäjyväistä parboiled-riisiä. Parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.
Kommentteja ja keskustelua