Ohraseoksista voi tehdä risoton tapaan ”ohrattoja”.

Kuullotus on nopeahko: suurimoiden kuumennus pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta, jolloin suurimon ulkopinta kovettuu ja suurimot pysyvät irtonaisina keitettäessä.

Irtonainen Riisi+Ohrassa on puolet täysjyväohraa ja puolet pitkäjyväistä parboil-riisiä. Parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

Ainekset noin 4:lle annosta

2
rkl
öljyä
300
g
broilerin tai kanan jauhelihaa
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
1
tl
mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya tai currytahnaa
4
dl
kanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2
dl
omena- tms. tuoremehua
2
paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Ohje

Ruskista kanan jauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua.

Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.

VINKKI: Tämä ruoka onnistuu myös tavallisella naudan- ja sianjauhelihalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.