Kaalilaatikko on ihana ja rakas klassikko ja pannulla valmistettuna se maistuu erinomaiselta.

Ainekset 4 annosta

700
g
naudan jauhelihaa
1
kpl
(n. 1 kg) varhaiskaali tai suippokaali
1
rku
lipstikkaa
1
l
lihalientä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
100
g
voita
rypsiöljyä
suolaa

Ohje

  1. Keitä tattari vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Laita lihaliemi kattilaan ja keitä se kasaan, kunnes jäljellä on 1/3 alkuperäisestä liemimäärästä. Mausta liemi 1 tl suolalla, hunajalla, etikalla ja voilla.

  2. Hienonna sipuli ja paista se kuumalla pannulla jauhelihan kanssa. Sekoita jauheliha-sipuliseos liemen ja tattarin kanssa. Mausta lisää tarvittaessa. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista keskus.

  3. Kuutioi kaali. Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lisää öljyä. Paista kaali nopeasti pannulla ja mausta kevyesti suolalla. Kaali saa jäädä rapeaksi. Sekoita kaali tattariseokseen ja laita uunivuokaan.

  4. Lisää vielä hienonnettu lipstikka. Lämmitä uunissa tarvittaessa kannen alla 200 C asteessa lämpimäksi. Voit käyttää myös tattarisuurimoita, jos haluat gluteenittoman version.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.