Helppoa ja herkullista. Pekonin sijaan voit kokeilla tässä ohjeessa myös vähemmän voimakkaasti maistuvaa ilmakuivattua kinkkua. Erilaiset pastavuoat ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne eivät kavahda uudelleen lämmittämistä.
laadukkaita leivänmurusia (edellisen päivän hapanjuurileivästä)
Ohje
Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, pekoni, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Paista 6-7 minuuttia, kunnes pekoni alkaa ruskistua ja sipuli on pehmeää.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää parsakaalit pastan sekaan keitinveteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Valuta hyvin.
Laita valutettu pasta, parsakaalit, kerma, raastettu sitruunankuori, mozzarella ja pekoni-sipulisekoitus sopivan kokoiseen uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle juustoraaste ja leivänmurut. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes paistos on pinnaltaan ruskea ja raksahtavan rapea.
Kommentteja ja keskustelua