Tässä resepti edellisen päivän lisukeriisin jämien hyödyntämiseen. Annoksen juju ja hallitseva maku on kiinalainen viisimauste. Mausteneilikan, tähtianiksen, kanelin, pippurin, inkiväärin ja fenkolin sekoitus on vaarallisen viettelevä, ja sen kanssa sortuu helposti ylilyönteihin. Pieni ripaus on riittävästi isommankin vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Ainekset 1:lle annosta

1
pieni bataatti (200-250 g)
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
vettä
1
pieni sipuli pilkottuna
1
porkkana pilkottuna
ripaus kiinalaista viismaustetta
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisietikkaa
1
rkl
Srirachaa tai muuta vastaava chilikastiketta
1
rku
rucolaa pilkottuna
1
kevätsipulinvarsi
1
dl
pakasteherneitä sulatettuna

Ohje

  1. Kuori bataatti ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

  2. Lämmitä öljy pannulla tai wokissa, lisää bataatit ja tilkka vettä. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes palat alkavat pehmentyä ja ruskistua kyljiltään, 6-8 minuuttia.

  3. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Älä ruskista. Mausta viismausteella ja lisää mukaan valkosipuli. Pyöräytä sekaisin ja nosta pois liedeltä.

  4. Kaavi kasvikset pois pannulta.

  5. Yhdistä pienessä astiassa soija, etikka ja chilikastike.

  6. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Laita riisi pannulle ja paista jatkuvasti sekoittaen kunnes riisi alkaa lämmetä kauttaaltaan, 3-5 minuuttia.

  7. Pirskottele riisin päälle soija-etikka-chilikastike ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia. Taittele lopuksi sekaan paistetut kasvikset ja nauti heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.