Haastoimme Someleipurit 2024 leipomaan hiihtoloman kunniaksi koko perheen suosikit helposti uuteen uskoon. Jenna Saarilahti (@kinuskisydan) upotti heti sormensa Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoon ja leipoi porkkanakakun donitsin muotoon. Porkkanakakkudonitsit täytetään valkosuklaa-vaniljarahkavaahdolla ja kruunataan kinuskikuorrutteella. 

"Olen yleensä luottanut leivonnassa perinteiseen muotoon mutta makumaailmojen kanssa olen aina tykännyt kokeilla uutta. Välillä tulee toki tuunattua muotoa niin kuin nyt. Varsinaiselle hiihtolomalle en tänä vuonna itse pääse, sillä valmistun keväällä lukiosta ja olen tällä hetkellä lukulomalla. Leivonnan lisäksi olisi kuitenkin ihanaa ulkoilla – mennä vaikka luistelemaan ja ottaa jotain herkkua evääksi mukaan." 

Kutsu sinäkin koko perhe tai ystävät yhden pöydän ääreen ja testatkaa resepti yhdessä leipoen!

Ainekset 16 annosta

Donitsipohjat
4
dl
hienoa porkkanaraastetta
75
g
voita
juoksevaa margariinia
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
2,5
tl
kanelia
0,5
tl
kardemummaa
0,75
dl
öljyä
Täyte
200
g
valkosuklaata
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
Kinuskikuorrute
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
voita
(valkosuklaarouhetta koristeluun)

Ohje

Donitsipohjat: 

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sulata taikinaan tuleva voi mikrossa. 
  2. Voitele uunidonitsivuoka juoksevalla margariinilla. Voit tehdä leivokset myös kuppikakkuvuokiin. 
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri sekä fariinisokeri vaahdoksi. 
  4. Sekoita keskenään Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja kardemumma. 
  5. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, öljy, sulatettu voi ja porkkanaraaste. 
  6. Pursota tai lusikoi taikina donitsipellille (n. 18 kpl). 
  7. Paista donitseja uunissa 200 °C asteessa 15 minuuttia. 
  8. Jäähdytä donitsit hyvin ennen täytteen tekemistä. 

Täyte: 

  1. Leikkaa donitsit (tai muffinssit, jos käytit kuppikakkuvuokaa) puoliksi täyttöä varten. 
  2. Sulata 100 g valkosuklaata varovasti vesihauteessa tai pienillä tehoilla mikrossa. Valkosuklaa palaa helposti. 
  3. Vatkaa vispikerma ja sekoita sen joukkoon sulatettu valkosuklaa ja vaniljarahka. 
  4. Pursota valmis vaahto donitsien pohjien päälle. Nosta lopuksi hattu täytteen päälle. 

Kinuskikuorrute: 

  1. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi. 
  2. Sekoittele noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä ja siirrä jäähtymään. 
  3. Pursota tai lusikoi kinuski donitsien päälle. 
  4. Halutessasi koristele esimerkiksi valkosuklaarouheella.
Resepti:
Resepti: Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.