Haettu sivustolta 19.5.2024
Tuttu makaronisalaatti maistuu tyystin toisenlaiselta, kun kokeilet sitä japanilaisin maustein. Kewpie-majoneesin valmistuksessa käytetään ainoastaan keltuaisia ja se on maultaan hieman tavallista majoneesia makeampaa. Suun myötäistä makua muhkeuttaa myös monien kavahtama msg-aromivahvenne.
Mausta majoneesisi – käytät sitten kumpaa tahansa – wasabilla tai pirtsakalla yuzu kosholla, yuzu-sitrushedelmän kuoresta, chileistä ja suolasta jauhetulla fermentoidulla tahnalla.
Ainekset 4:lle annosta
1
pieni kurkku
1
pieni porkkana
100
g
keittokinkkua kuutoituna
2
tl
riisietikkaa
1
dl
japanilaista Kewpie-majoneesia (tai tavallista majoneesia)
1
tl
wasabi-tahnaa tai yuzu koshoa
mustapippuria myllystä
Ohje
-
Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä.
-
Suikaloi kurkku ja porkkana.
-
Yhdistä kulhossa kasvikset, makaronit ja kinkku. Mausta etikalla. Lisää majoneesi, wasabi/yuzu kosho ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua