Tuttu makaronisalaatti maistuu tyystin toisenlaiselta, kun kokeilet sitä japanilaisin maustein. Kewpie-majoneesin valmistuksessa käytetään ainoastaan keltuaisia ja se on maultaan hieman tavallista majoneesia makeampaa. Suun myötäistä makua muhkeuttaa myös monien kavahtama msg-aromivahvenne.

Mausta majoneesisi – käytät sitten kumpaa tahansa – wasabilla tai pirtsakalla yuzu kosholla, yuzu-sitrushedelmän kuoresta, chileistä ja suolasta jauhetulla fermentoidulla tahnalla. 

Ainekset 4:lle annosta

1
pieni kurkku
1
pieni porkkana
100
g
keittokinkkua kuutoituna
2
tl
riisietikkaa
1
dl
japanilaista Kewpie-majoneesia (tai tavallista majoneesia)
1
tl
wasabi-tahnaa tai yuzu koshoa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä.

  2. Suikaloi kurkku ja porkkana.

  3. Yhdistä kulhossa kasvikset, makaronit ja kinkku. Mausta etikalla. Lisää majoneesi, wasabi/yuzu kosho ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.