Bloggaajilta
-
12.10.2023
Aamiaispizzat kahdella täytteellä
Pizza on varmasti kaikkien mielestä yksi parhaista ruoista ikinä, mutta oletko ajatellut, että sitä voi syödä myös aamiaisella? Mikä voisikaan olla parempaa kuin aloittaa aamu syöden pizzaa aamupalaksi!
Aamiaispizzat kahdella täytteellä
(10kpl pieniä pyöreitä pizzoja)
Pohja:
4 dl vettä
10 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
2 pss kuivahiivaa
- Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva ja lisää ne veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja jätä leivinliinan amme kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Valmista tomaattikastike sillä välin:
1 prk tomaattimurskaa
0,5-1 dl ketsuppia
pizzamaustetta
valkosipulijauhetta
mustapippuria
- Sekoita tomaattimurska ja mausteet. Jos murskassa on isoja tomaatin paloja, voit surauttaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.
Pekonimunatäyte:
juustoraastetta
2 pkt pekonia
kananmunia
kirsikkatomaatteja
mustapippuria ja suolaa
- Paista pekonit täytettä varten uunissa 200 asteessa 10 minuutin ajan.
- Pilko kirsikkatomaatit.
Parmankinkkutäyte:
juustoraastetta
150-200 g parmankinkkua
2 palloa mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
rucolaa
mustapippuria
- Revi mozzarella paloiksi, pilko kirsikkatomaatit.
- Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle. Alusta sitä hetki ja jaa 10 osaan. Tee osista palloja ja kauli pieneksi pyöreäksi, ohueksi pohjaksi. Voit myös käsin painella pallon pellille pyöreäksi pizzaksi.
- Nosta pohja pellille, levitä päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Tämä esivalmistelu tehdään kaikille pizzoille lopputäytteestä riippumatta. Yhteensä 10 pizzaan meni 500g juustoraastetta.
- Pekonipizzaa tehdessä laita esivalmistellun pohjan päälle pekonit kolmion muotoon siten, että keskelle jää vapaa kolmio. Riko siihen kananmuna ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää reunoille muutama kirsikkatomaatin pala. Tomaatit voi lisätä myös paistamisen jälkeen jollei pidä lämpimästä tomaatista.
- Paista uunissa 225 asteessa 8-10 minuutin ajan, kunnes reunat saavat väriä.
- Parmankinkkupizzaa varten Paista pizza pelkän tomaattikastikkeen ja juustoraasteen kanssa 225 asteessa 8-10 minuutin ajan, kunnes reunat saavat väriä. Laita vasta paiston jälkeen täytteet eli tomaatinpalat, revittyä mozzarellaa ja parmankinkkua. Laita myllystä mustapippuria päälle ja lopuksi rucolaa.
- Ihan taivaallisen ihana idea tällainen aamupalapizza ja kumpikin maku toimi älyttömän hyvin. Lasten mielestä kananmuna keskellä pizzaa oli tosi hauska juttu! Kannattaa kokeilla, toimii toki myös lounaana, iltapalana ja ihan vaan välipalana.
Kommentteja ja keskustelua