Pitaleivät

  • Pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumvehnäjauho.

  • Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä.

  • Pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia.

  • Jos pidät tulisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti.

Pitaleivät

8 kpl

Pitaleivät:
dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Lihatäyte:
400 g marinoituja porsaanpaistisuikaleita
1 rkl öljyä
200 g kiinankaalia
2 paprikaa
1 rkl sitruunamehua
½ tl chilijauhetta
tl yrttisuolaa
Salaattitäyte:
1 pss herne-maissi-paprika-sekoitusta
n.300 g kiinankaalia
1-2 sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
1 dl kivettömiä oliiveja viipaleina
200 g feta-, salaatt- tai muuta vastaavaa juustoa
100 g ranskankermaa tai maustettua tuorejuustoa
½ tl taco- tms. mausteseosta
½-1 tl viher- tai punapippuria
tl yrttisuolaa
100 g juustoraastetta tai raejuustoa

VALMISTA PITALEIVÄT: Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi". 

Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla).

LIHATÄYTE: Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi.

SALAATTITÄYTE: Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.

Resepti: